اطلاعات تماس

تهران - خیابان آفریقا - کوچه کمان - پلاک 10

24/7 در دسترس هستیم

وردپرس توسط میلیون ها نفر در سراسر جهان استفاده می شود. در واقع، بیش از 40 درصد از وب سایت ها از وردپرس استفاده می کنند. در حالی که به وضوح وردپرس یک پلتفرم قدرتمند است که ویژگی های زیادی برای ارائه دارد، اما استفاده حداکثری از قابلیت های آن بر عهده صاحبان سایت است.

اقدامات انگشت شماری وجود دارد که می توانید برای بهینه سازی سایت وردپرس خود انجام دهید. پیاده‌سازی این استراتژی‌ها می‌تواند به شما در بهبود سرعت صفحه و سئو (SEO) کمک کند، و به نوبه خود، تجربه کاربری (UX) بهتری را برای بازدیدکنندگان خود ایجاد کنید.

اما چرا سرعت اینقدر مهم است؟ و چه اقداماتی را می توانید برای بهبود زمان لود سایت انجام دهید؟

چرا بهینه سازی وردپرس مهم است؟

یک وب سایت وردپرس کند دائما در حال از دست دادن بازدیدکنندگان خود می‌باشد. آمارهای متفاوتی وجود دارد، اما طبق سایت Kissmetrics اگر لود شدن یک صفحه بیش از سه ثانیه طول بکشد، 40 درصد از بازدیدکنندگان، سایت را ترک خواهند کرد. بنابراین اگر می‌خواهید بازدید صفحات خود را افزایش دهید باید سایت خود را برای بهترین تجربه کاربری ممکن بهینه کنید. و بخش بزرگی از آن سرعت سایت است.

عملکرد سایت وردپرس شما نیز می تواند بر رتبه بندی موتورهای جستجو تاثیر بگذارد. گوگل هنگام رتبه بندی سایت شما چندین فاکتور از جمله سرعت و تعامل کاربر را در نظر می گیرد. یک سایت کاربرپسند و با بارگذاری سریع به موتورهای جستجو می گوید که شما به بازدیدکنندگان خود اهمیت می دهید و تجربه ای درجه یک برای آنها فراهم می کنید. به نوبه خود، محتوای شما بیشتر در نتایج موتورهای جستجو نمایش داده می شود.

بهینه سازی وردپرس یک تسک یکباره نیست. هر چه مدت زمان بیشتری بگذرد و محتوای بیشتری اضافه کنید، نگهداری و بهینه سازی منظم اهمیت بیشتری دارد.

بهینه سازی

چگونه عملکرد سایت وردپرسی خود را بهینه کنیم

اکنون که اهمیت بهینه سازی وردپرس را درک کردید، بیایید نگاهی به نحوه انجام آن بیندازیم. در زیر ۷ روش برای بهینه سازی سایت وردپرس شما آورده شده است.

۱. از یک سرویس میزبانی (هاستیگ) خوب استفاده کنید

میزبان وب شما مسئول ذخیره تمامی فایل های سایت شما و ارائه آنها به بازدیدکنندگان هنگام ورود به سایت است. اگر میزبان شما کار خود را به درستی انجام ندهد، بهترین بهینه سازی سایت هم هیچ فایده ای نخواهد داشت.

۲. یک قالب وردپرس با کیفیت بالا انتخاب کنید

کاربران وردپرس به طیف گسترده ای از پوسته ها با ویژگی ها و سبک های مختلف دسترسی دارند. هزاران گزینه در فهرست قالب وردپرس وجود دارد که بسیاری از آنها دارای طرح‌بندی و ویژگی‌هایی برای صنایع و انواع سایت‌های خاص هستند. در حالی که انتخاب یک طرح بر اساس ظاهر آن وسوسه انگیز است، چیزهای بیشتری برای در نظر گرفتن وجود دارد. انتخاب یکی که زیبا به نظر می رسد اما عملکرد ضعیفی دارد در دراز مدت به سایت آسیب می رساند. شما همیشه می توانید پوسته های وردپرس را شخصی سازی کنید تا با زیبایی شناسی طراحی شما مطابقت داشته باشد.

هنگام انتخاب پوسته، به موارد زیر توجه کنید:

  • ویژگی‌ها – قطعا شما پوسته ای می‌خواهید که تمام قابلیت‌های ممکن را داشته باشد. اما سعی کنید از تم‌های سنگینی که موارد اضافی زیادی را دارا هستند که قرار نیست از آن ها استفاده کنید، اجتناب کنید.
  • دمو – نسخه ی نمایشی پوسته را روی دسکتاپ و موبایل خود مشاهده کنید. چقدر سریع است؟ تاخیری دارد؟
  • نظرات – مانند هر چیز دیگری، هزاران نظر مثبت نشانه خوبی است. مطمئن شوید که آنها جدید هستند و مراقب هر چیزی در مورد زمان لود بالا باشید.
  • پشتیبانی – در صورت بروز مشکل، پوسته های خوب، گزینه های پشتیبانی متعددی خواهند داشت، به خصوص در مورد بهینه سازی سرعت. بسیاری از پوسته های رایگان به انجمن ها وابسته هستند. آنها را بررسی کنید تا ببینید آیا مشارکت های اخیر وجود دارد یا خیر و آیا توسعه دهنده فعال و پاسخگو است یا خیر.
  • آپدیت های اخیر – وردپرس، مانند هر تکنولوژی دیگری همیشه در حال پیشرفت است. پوسته شما باید با آخرین نسخه وردپرس مطابقت داشته باشد تا به درستی کار کند و سریع بارگذاری شود. اگر مدتی از انتشار به‌روزرسانی گذشته باشد، ممکن است دیگر توسط توسعه‌دهنده پشتیبانی نشود.

۳. تصاویر سایت را بهینه کنید

تصاویر بخش مهمی از وب‌سایت شما هستند، اما به دلیل حجم بالای آن ها، می‌توانند نقش مهمی در کاهش سرعت بارگذاری داشته باشند. اگر سایت شما کندتر از آنچه می‌خواهید کار می‌کند و هرگز تصاویر خود را بهینه نکرده‌اید، این مرحله ممکن است واقعاً بازی را تغییر دهد.

بهینه سازی

استفاده از یک افزونه بهینه سازی عکس که تصاویر را هنگام آپلود بهینه می کند مانند Smush بسیار کمک کننده است . این افزون ها همچنین می توانند برای فشرده سازی تصاویری که از قبل در کتابخانه رسانه خود دارید استفاده شوند. پلاگین Jetpack نیز با بهینه سازی تصویر داخلی و خودکار گزینه ای مناسب است.

۴. از کش (Catch) استفاده کنید

هنگامی که شخصی از وب سایت شما بازدید می کند، مرورگر او فرآیند بارگیری هر فایل، تصویر و قطعه کد را در صفحه انجام می دهد. حافظه پنهان (Catch) با ذخیره یک کپی از سایت شما در مرورگر بازدیدکننده، سرعت این کار را افزایش می‌دهد، به طوری که می‌تواند قسمت‌های زیادی از فرآیند بارگذاری را هنگام بازگشت رد کند.

انواع پلاگین های کش وجود دارد که می توانید از آنها برای فعال کردن آن برای سایت خود استفاده کنید، از جمله WP Super Cache و W3 Total Cache. برخی از آنها گزینه های سفارشی سازی کمتری دارند، اما تنظیم آنها آسان تر است. برخی دیگر به شما اجازه می دهند تا همه جزئیات را ویرایش کنید، اما استفاده از آنها دشوارتر است.

۵. افزونه های غیرفعال را حذف کنید

کد هر افزونه فعال در وب سایت وردپرس شما زمانی که شخصی سعی می کند از یک صفحه بازدید کند، بارگذاری می شود. هرچه افزونه های بیشتری استفاده کنید، کد بیشتری باید بارگیری شود و داده های بیشتری باید پردازش شوند. این کار می تواند همه چیز را کند کند.

غیرفعال کردن افزونه هایی که از آنها استفاده نمی کنید می تواند با کاهش داده هایی که باید پردازش شوند، به بهبود عملکرد سایت شما کمک کند. لیست پلاگین های فعال خود را مرور کنید و ببینید آیا افزونه هایی وجود دارد که به آنها نیاز ندارید. به عنوان مثال، ممکن است از افزونه ای استفاده نکنید که میزبان شما به طور خودکار هنگام راه اندازی سایت خود نصب کرده است.

اگر مطمئن نیستید که آیا به یک افزونه نیاز دارید یا نه، می توانید آن را غیرفعال کنید و ببینید آیا تفاوتی در وب سایت خود مشاهده می کنید. اگر بر محتوا یا عملکرد شما تأثیر نمی گذارد، می توانید با خیال راحت افزونه را از سایت وردپرس خود حذف کنید. با این حال، قبل از انجام این کار، ممکن است بخواهید یک نسخه پشتیبان تهیه کنید.

بهینه سازی

۶. از CDN استفاده کنید

یک شبکه تحویل محتوا (content delivery network) مجموعه ای از سرورهای توزیع شده جغرافیایی است که با هم کار می کنند تا محتوا را به طور کارآمدتر به بازدیدکنندگان ارائه دهند. هنگامی که شخصی از وب سایت شما بازدید می کند، صفحات شما از سروری تحویل داده می شود که به موقعیت مکانی آنها نزدیک تر است. بنابراین، یک CDN می تواند با کاهش فاصله بین سرور و بازدیدکنندگان، به بهبود عملکرد وب سایت وردپرس شما کمک کند. پلاگین هایی وجود دارند که دارای CDN داخلی هستند، اما در صورت تمایل می‌توانید از CDN های شخص ثالث مانند Cloudflare CDN نیز استفاده کنید.

۷. اسکریپت های شخص ثالث را به حداقل برسانید

اسکریپت‌های شخص ثالث مانند افزونه‌ها، وب‌سایت شما را کند می‌کنند. آنها داده‌هایی را اضافه می‌کنند که باید هنگام بازدید شخصی از سایت شما پردازش شوند. به علاوه، آنها می توانند آسیب پذیری های امنیتی را به وجود آورند و بازدیدکنندگان را بدون اطلاع یا رضایت آنها ردیابی کنند. در اینجا چند نمونه از ابزارها و عناصری است که ممکن است اسکریپت های شخص ثالث را به سایت شما اضافه کنند آورده ایم:

  • سرویس های آنالیتیکس مانند گوگل آنالیتیکس
  • چت باکس ها
  • ویدیوهای جاسازی شده از YouTube یا Aparat
  • تبلیغات
  • فیدهای شبکه های اجتماعی

در حالی که بسیاری از این موارد کاملاً قانونی، ایمن و مفید هستند، اما باید در صورت امکان آنها را محدود کنید. حداقل باید تاثیر آنها را بر عملکرد سایت خود به حداقل برسانید.

بهینه سازی

چگونه عملکرد سایت وردپرسی خود را تست کنیم

اگر می خواهید عملکرد وب سایت وردپرسی خود را آزمایش کنید، ابزارهایی وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که URL خود را وارد کنید تا ابزار گزارشی را ایجاد کند.

یکی از محبوب ترین ابزارهای تست سرعت Google PageSpeed Insights است. پس از وارد کردن URL خود، می توانید امتیازات عملکرد خود را هم در دسکتاپ و هم در موبایل تجزیه و تحلیل کنید. همچنین پیشنهادات عملی برای بهینه سازی سایت خود را خواهید دید.

ابزارهای اضافی که می توانید برای آزمایش عملکرد سایت وردپرسی خود استفاده کنید عبارتند از:

  • Google Lighthouse
  • GTmetrix
  • WebPageTest
  • Pingdom Tools

همین امروز سایت وردپرسی خود را بهینه کنید

در حالی که سایت‌های وردپرسی به‌خاطر سرعت بالا و قابل اعتماد بودن شناخته می‌شوند، همواره نهایت تلاش خود را برای بهبود سرعت سایت و تجربه کاربر انجام می‌دهند.

همانطور که گفتیم، راه های زیادی برای بهبود عملکرد سایت شما وجود دارد. به عنوان مثال، می توانید یک سرویس میزبانی قابل اعتماد انتخاب کنید، تصاویر خود را بهینه کنید و افزونه های استفاده نشده را حذف کنید. همچنین می توانید از ابزارهایی که برای کمک به عملکرد طراحی شده اند، مانند CDN استفاده کنید.


administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *